top of page

WSC 2021: De Resultaten


Op zaterdag 23 oktober vond een schitterende eerste editie van de Willebroek Solo Contest plaats, er werd in twee zalen gestreden door maar liefst 67 deelnemers uit 6 verschillende landen in Europa. Dit kon zowel fysiek als online gevolgd worden via een livestream, het ontzettend hoge niveau zorgde ervoor dat er meer dan 5.600 liefhebbers dit brass spektakel hebben gevolgd.

De prijzenpot sprak tot de verbeelding: over 5.000 euro werd verdeeld over 4 categorieën en 13 prijswinnaars. Juryleden Bastien Baumet (FR), Kristien Schuurmans (BE), Arthur Vanderhoeft (BE) en Luc Vertommen (BE) beleefde deze eerste editie als een nieuwe mijlpaal voor solistenwedstijden in België en Europa:

"Als Belgische koperblazer weet je op welke plaats je moet zijn (Willebroek), sinds vandaag weten jonge en minder jonge solisten ook dat dit kan voor podiumervaring op te doen in een piekfijn georganiseerde wedstrijd. Wij waren enorm onder de indruk van de jongste categorieën, elk cijfer dat werd gegeven is voor een topprestatie, de prijswinnaars waren buitengewoon. Zeker de winnaar uit de categorie ’13 tot en met 15 jaar’ die met een maturiteit presenteert die enkel professionele muzikanten vertonen.” Aldus Luc Vertommen.

De hoofdprijs ging naar Thomas Dubois, die het eerste deel van Martin Ellerby’s Euphonium Concerto bracht. CU Brass sprak over een uitvoering die tot in het kleinste detail ging met enorme dynamische verschillen. Thomas mocht de hoofdprijs ontvangen van 1.000 euro geschonken door Lemca Musical Instruments, een voucher van 600 euro van Buffet Crampon, The Frans Violet Trophy en mag een uitnodiging ontvangen om op te treden als solist met Brassband Willebroek.


Het team van Brassband Willebroek en organisator Lode Violet zijn uiterst tevreden over de eerste editie en zijn de vele partners ontzettend dankbaar:


“zonder de hulp van onze pianobegeleiders, de omkadering van het BBW-team en onze vele sponsors is het niet mogelijk om zulke projecten te realiseren. Veel dank gaat uit naar onze hoofdsponsors Lemca Musical Instruments, Yuja, de Gemeente Willebroek & Buffet Crampon.”

De Resultaten


Tot en met 12 jaar:


1. Jisse Kuipers

2. Sebastiaan Aerts

3. Leonore Dobbelaere


13 tot en met 15 jaar:

1. Warre Dendievel

2. Jan Van de Watering

3. Amaury Dehaene


16 tot en met 18 jaar:

1. Niels Lukkesen

2. Yoran Ambroes

3. Simon Binon


Vanaf 19 jaar:

1. Thomas Dubois

2. Rousseau Sébastien

3. Klemens Vetter

Publieksprijs: Frank Vermeylen

243 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page