Brassband Willebroek is een klassiek muziek orkest

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Flickr Social Icon

YOUNG

B R A S S B A N D

W I L L E B R O E K

Belgisch Kampioen 2de Afdeling 2018
Vlaams Open Kampioen B-Afdeling 2018
Europees Jeugd Kampioen 2015, 2016, 2017

YBBW

Young Brassband Willebroek is ontstaan als een orkestensemble van de Academie voor Muziek & Woord Willebroek in 2002. Het is het jeugd- en opleidingsorkest van meervoudig Europees Kampioen Brassband Willebroek die al 3 Europese, 21 nationale titels en een wereldtitel  op haar palmares heeft staan. Young Brassband Willebroek werd gedirigeerd door dirigent Frans Violet die de band al aan nationale titels geholpen heeft. Zowel in derde, tweede, als in eerste divisie.

De band bestaat uit overwegend jongeren die samen met elkaar plezier beleven en toch wel muzikaal hun mannetje kunnen staan. Het hoge niveau dat Young Brassband Willebroek haalt, bewijst de klassering van de Provincie Antwerpen. Zij werden geplaatst in Ere-afdeling! In 2015 werden ze Europees kampioen met 98% in Premier Section voor de eerste keer in hun geschiedenis. In 2017 behaalde YBBW in eigen land een Europese hattrick! Sinds augustus 2017 heeft Frans Violet de dirigeerstok overgedragen aan zijn zoon Lode Violet. YBBW werd onder leiding van hun nieuwe dirigent Belgisch kampioen 2017 in 3de Divisie, Belgisch kampioen 2018 in 2de divisie en Vlaams Open kampioen 2018 in de B-Afdeling!

DIRIGENT

Lode Violet werd geboren in Jette in 1995 en begon op zesjarige leeftijd zijn opleiding cornet aan de muziekacademie van Willebroek. Een jaar later voegde hij hier piano aan toe. Op 14-jarige leeftijd volgde Lode zijn leraar/vader Frans Violet naar de Kunsthumaniora Brussel. Daar studeerde hij af met ‘Grootste Onderscheiding’ en behaalde ook de prijs van ‘Beste Arrangement’. Momenteel is Lode actief aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen voor hoofdvak Cornet bij Frans Violet. Hij behaalde zijn diploma Bachelor in de Muziek met Grote Onderscheiding.

Als cornettist is Lode muzikant bij verschillende orkesten en treedt hij regelmatig op als solist. Zo was hij te gast bij verscheidene bands in Engeland, Noorwegen, Nederland, België, Litouwen en Zwitserland. Sedert 2011 is hij de Principal Cornet van Brassband Willebroek waar hij 5 nationale titels, een Europese titel en een wereldtitel won. In 2014 speelde hij mee in een productie van de Vlaamse Opera, Lady Macbeth of the Mtsensk District. Als componist schreef Lode recent zijn eerste werk ... Your own Tale? - een lyrisch werk opgedragen aan zijn vader. Een eerste solowerk, The Flying L-1, droeg hij op aan de toenmalige Solo Baritone van Brassband Willebroek, Leen Vandenhende. Een openingswerk Sång till Norden schreef hij voor Brassband Willebroek op het galaconcert van de Zweedse Brassband Kampioenschappen 2015.

Lode neemt regelmatig deel aan nationale en internationale solistenwedstrijden en behaalde tal van provinciale en nationale titels op de Vlamo solistenwedstrijden. Hij won 3 keer de wedstrijd Jonge Solisten aan Zee en werd in 2009 en 2010 British Open Solo Champion in de Intermediate Section. In 2010 kreeg hij een nominatie voor 4barsrest Newcomer of the Year en werd driemaal (2010, 2011 en 2016) verkozen in de 4barsrest Band of the Year. Lode behaalde zijn einddiploma cornet met 98% aan de muziekacademie van Willebroek, behaalde een eerste prijs op Dexia Classics 2011, werd tweemaal kampioen op de Foden’s Solo Competition 2016, won in het voorjaar van 2015 de solistenprijs van de European Youth Brassband Championships en werd op de All England Masters International Brass Band Championship 2016 beloond met de 4BR Best Instrumentalist Award. 

M U Z I K A N T E N

C O R N E T

Soprano Cornet:

Johan D'Hondt

Principal Cornet:

Nikki De Raes

Assistant Principal Cornet:

Simon Van den Eede

Solo Cornet:

Gitte D'Hondt

Luc Craps

Repiano Cornet:

Anne-Sophie Leveugle

2de Cornet:

Lynn Van de Venne

Kobe Van Doren

Raf Coremans

3de Cornet:

Milla Van Lint

Limke Van Laenen

Loranne Van Laenen

F L U G E L H O R N

Nick Van Elsen

Shelly De Decker

T E N O R H O R N

Solo Horn:

Lina Van Lint

1ste Horn:

Anke Van der Veken

2de Horn:

Anke Verboven

Lore Verdroncken

B A R I T O N E

Solo Baritone:

Thibaut De Bondt

2de Baritone:

Tom De Wit

E U P H O N I U M

Principal Euphonium:

Jonas Violet

2de Euphonium:

Erika Pauwels

T R O M B O N E
T U B A

Solo Eb Bass:

Archie McVicar

Eb Bass:

Stijn Aertgeerts

Bb Bass:

VACANT

VACANT

Solo Trombone:

Jill Matheeuwese

2de Trombone:

Aäron Gorsen

Bass Trombone:

Wim Matheeuwese

P E R C U S S I E

Lennert Van Laenen

Sam Coenen

Sander Van Doren

VACANT