Scroll Down

 

YOUNG

B R A S S B A N D

W I L L E B R O E K

Sinds 2002

YBBW

Young Brassband Willebroek is ontstaan als een orkestensemble van de GO! Academie voor Muziek & Woord Willebroek in 2002. Het is het jeugd- en opleidingsorkest van meervoudig Europees Kampioen Brassband Willebroek die al 3 Europese, 22 nationale titels en een wereldtitel  op haar palmares heeft staan. Young Brassband Willebroek werd gedirigeerd door dirigent Frans Violet die de band al aan nationale titels geholpen heeft. Zowel in derde, tweede, als in eerste divisie.

De band bestaat uit overwegend jongeren die samen met elkaar plezier beleven en toch wel muzikaal hun mannetje kunnen staan. Het hoge niveau dat Young Brassband Willebroek haalt, bewijst de klassering van de Provincie Antwerpen. Zij werden geplaatst in Ere-afdeling! In 2015 werden ze Europees kampioen met 98% in Premier Section voor de eerste keer in hun geschiedenis. In 2017 behaalde YBBW in eigen land een Europese hattrick! Sinds augustus 2017 heeft Frans Violet de dirigeerstok overgedragen aan zijn zoon Lode Violet. YBBW werd onder leiding van hun nieuwe dirigent Belgisch kampioen 2017 in 3de Divisie, Belgisch kampioen 2018 in 2de divisie en Vlaams Open kampioen 2018 in de B-Afdeling!

DIRIGENT

Lode Violet werd geboren in Jette in 1995 en begon op zesjarige leeftijd zijn opleiding cornet aan de GO! Academie voor Muziek & woord Willebroek. Een jaar later voegde hij hier piano aan toe. Op 14-jarige leeftijd volgde Lode zijn leraar/vader Frans Violet naar de Kunsthumaniora Brussel. Daar studeerde hij af met ‘Grootste Onderscheiding’. In 2017 behaalde hij het diploma Master of Arts in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen voor hoofdvak Cornet bij Frans Violet, twee jaar later volgde een diploma van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek. Momenteel geeft hij les Koper, Groepsmusiceren & Directie Instrumentale Muziek in het DKO aan de GO! Academie voor Muziek en Woord Willebroek en sinds 2019 is hij ook verbonden aan de Kunsthumaniora Brussel als leraar Koper/Brassband. In september 2020 startte hij aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in zijn nieuwe functie van Hoofdvakdocent Saxhoorn.

Als cornettist is Lode actief bij verschillende orkesten en treedt hij regelmatig op als solist. Zo was hij te gast bij verscheidene bands in Europa & de Verenigde Staten van Amerika. Vanaf 2011 is hij de Principal Cornet van Brassband Willebroek waar hij 6 nationale titels, een Europese titel en wereldtitel won. Het is geen geheim om te zeggen dat Lode zijn prijzen en awards niet meer bij te houden zijn.

De componist in Lode begon op 19-jarige leeftijd. Een openingswerk Sång till Norden schreef hij voor Brassband Willebroek op het galaconcert van de Zweedse Brassband Kampioenschappen 2015, het werk blonk al vaak uit als winnende uitvoering op wedstrijden. Enkele jaren later (2019) schreef Lode een tweede solowerk, A Tiny Trilogy. Het werd geschreven voor het debuutalbum van Tim De Maeseneer. Ondertussen heeft Lode al tientallen composities en arrangementen gerealiseerd.

Sinds 2017 begon Lode ook een carrière als dirigent, en deze start is niet mis: Young Brassband Willebroek werd tweemaal Belgisch kampioen (3de afdeling & 2de afdeling) en behaalde een eerste plaats in 1ste afdeling op de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen. Met Mercator Brassband won hij eveneens de Dutch Open Brass Band Championships in 2de afdeling.

Meer info op www.lodeviolet.com

EEN BAND MET TOEKOMST

#WEAREWILLEBROEK

BELICON2.png

BELGISCH KAMPIOEN 2DE AFDELING

2018

vlaamseleeuw.gif

VLAAMS OPEN KAMPIOEN B-AFDELING

2018

EUICON.png

EUROPEES JEUGD KAMPIOEN
2015, 2016, 2017

muzikanten

oz4Jpl.tif.png

CORNET

Soprano Cornet

Johan D'Hondt

Principal Cornet

Nikki De Raes

Solo Cornet

Simon Van den Eede

Gitte D'Hondt

Luc Craps

Repiano Cornet

Anne-Sophie Leveugle

2de Cornet

Lynn Van de Venne

Kobe Van Doren

Raf Coremans

3de Cornet

Milla Van Lint

Limke Van Laenen

Loranne Van Laenen

althoorn

Solo Horn

Lina Van Lint

1ste Horn

Anke Van der Veken

2de Horn

Lore Verdroncken

wO4CKn.tif.png

FLUGELHORN

Nick Van Elsen

4sj7qE.tif.png

BARITONE

Solo Baritone

Thibaut De Bondt

2de Baritone

Tom De Wit

8oLMHa.tif (2).png

Euphonium

Principal Euphonium

Jonas Violet

2de Euphonium

Erika Pauwels

456aSa.tif.png

TROMBONE

Solo Trombone

Jill Matheeuwese

2de Trombone

Aäron Gorsen

O4KAUN.tif.png

BASS TROMBONE

Wim Matheeuwese

8oLMHa.tif.png

TUBA

Solo Eb Bass

Archie McVicar

Eb Bass

Stijn Aertgeerts

Bb Bass

VACANT

VACANT

SzOMot.tif.png

slagwerk

Lennert Van Laenen

Sam Coenen

Sander Van Doren

VACANT

Volg ons!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle

 Young brass band 

 Willebroek 

 Zoekt muzikanten 

Eb BASS

Bb BASS

SLAGWERK

Bedankt voor de inzending!