top of page

Brassband Willebroek wint prestigieuze Ultima Vlaanderen Cultuurprijs


Brassband Willebroek, een van de meest gerenommeerde en innovatieve brassbands van Vlaanderen, is bekroond met de felbegeerde Ultima voor Amateurkunsten 2022. Deze prijs, toegekend door de Vlaamse Overheid, erkent uitzonderlijke artistieke prestaties en het belang van Brassband Willebroek in de Vlaamse muziekscene.


Met hun verfijnde muzikale uitvoeringen, creatieve programma's en grensverleggende aanpak heeft Brassband Willebroek een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. De band staat bekend om zijn unieke vermogen om diverse muziekstijlen te combineren, van klassiek tot hedendaags, en zo een breed publiek aan te spreken.

De cultuurprijs is een erkenning voor het jarenlange harde werk, de toewijding en de voortdurende artistieke vernieuwing van Brassband Willebroek. Het is een eerbetoon aan hun constante streven naar excellentie en hun bijdrage aan de ontwikkeling van de brassbandcultuur in Vlaanderen.


Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan slechts een handvol organisaties en artiesten die opvallen door hun buitengewone artistieke prestaties en impact op de Vlaamse cultuursector. Brassband Willebroek treedt nu toe tot een indrukwekkende lijst van voorgaande winnaars en versterkt daarmee hun positie als toonaangevende kracht in de Vlaamse muziekwereld.


Dirigent Frans Violet, die een sleutelrol speelt in het succes van Brassband Willebroek, is verheugd met de erkenning:


De Ultima Vlaanderen Cultuurprijs is een bijzondere eer voor ons allemaal bij Brassband Willebroek. Het is een erkenning van onze passie voor muziek en de voortdurende inzet van onze getalenteerde muzikanten. We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt en kijken uit naar de toekomst, waarin we onze artistieke visie verder kunnen ontwikkelen.

Brassband Willebroek heeft de prijs in ontvangst genomen tijdens de officiële ceremonie van de Ultimas op dinsdag 16 mei 2023. Het winnen van deze Ultima is een mijlpaal voor Brassband Willebroek en een erkenning van hun voortdurende streven naar muzikale excellentie. Het markeert een nieuw hoofdstuk in hun indrukwekkende carrière en versterkt hun positie als een van de meest vooruitstrevende en invloedrijkste brassbands van België.

58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page