top of page

Kevin Van Giel nieuwe Principal Euphonium Brass Band Willebroek

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021


Brassband Willebroek stelt met trots Kevin Van Giel voor als nieuwe Principal Euphonium. Kevin is geen onbekende voor dirigent Frans Violet. Onder zijn leiding zette Kevin zijn eerste stappen in de wereld van de brassband door zich aan te sluiten bij Young Brass Band Willebroek.

Later trad hij toe tot Brassband Buizingen als tutti euphonium. Na acht jaar trouwe dienst bij BBU verruilde hij zijn tutti-stoel voor de solo euphonium-stoel bij Festival Brass Band, waar hij twee jaar speelde. Op verzoek van Frans Violet stemde Kevin er vol vreugde mee in om de begeerde functie van Prinicpal Euphonium te vervullen bij Brassband Willebroek.

Kevin is een professionele muzikant. Hij trad in 2011 toe tot de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht als euphoniumspeler. Daarnaast is hij Master of Science in de Industriële Wetenschappen en behaalde hij zijn Master Euphonium bij Nick Ost aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij nog steeds Hafabra-directie studeert bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

Geweldige steun van Nick Ost

Kevin neemt het over van Stef Pillaert, die bijna een jaar geleden de brassbandscene verliet. BBW en Frans Violet willen Nick Ost bedanken voor zijn jarenlange trouwe inzet. Nick heeft aangegeven dat hij graag betrokken wil blijven en de band in de toekomst zal blijven steunen. Kevin kijkt er naar uit om met Jonas Violet samen te werken. Samen vormen ze het ideale duo om de eer van de BBW euphonium sectie hoog te houden.


150 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page