top of page

Raf Van Looveren keert terug bij Brassband Willebroek

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021


Brassband Willebroek en Frans Violet zijn erg trots om aan te kondigen dat Raf Van Looveren terugkeert naar de band op solo cornet. Raf speelde 11 jaar principal cornet en hielp de band twee Europese titels te winnen. In 2011 verliet hij de band om freelance cornetspeler te worden en zich meer toe te leggen op dirigeren, naast zijn baan als 1e solist cornet bij de Royal Symphonic Band of the Belgian Guides.

Hij bleef de prestaties en de ontwikkelingen van de band volgen en wilde niets liever dan er weer deel van uitmaken. Raf kent de band en dirigent Frans Violet al, waardoor hij makkelijk in de bestaande solo cornetsectie zal passen. Bovendien zal hij bijdragen aan het niveau van kwaliteit en ervaring van de band.


Meer bekende gezichten

De tweede trombone kent een ander bekend gezicht. De band heeft Wim Lauryssen kunnen overtuigen om terug te keren als fulltime trombonist. Tijdens zijn verlof is Wim professioneel musicus geworden als trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Het derde bekende gezicht dat we zullen zien terugkeren is dat van Dirk Reyniers, die tijdelijk Tine Doom zal vervangen omdat ze door ziekte alle geplande bandactiviteiten en het BBK moest opgeven. We wensen haar een spoedig herstel!

Student van Frans Violet

Last but not least verwelkomen we Amber Van Houtven in onze cornetsectie. Ze studeerde af aan de Kunsthumaniora als leerling van Frans Violet en gaat, opnieuw als leerling van Frans Violet, naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

We wensen iedereen veel succes en veel plezier met de band en zijn ervan overtuigd dat we met de toevoeging van deze muzikanten een stap dichter bij een meer homogeen en kwalitatief hoogstaand orkest komen.


83 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page