Crush of the Titans met Brussels Jazz Orchestra als digitale download te koop!


Een unieke samenwerking in de muziekwereld van twee gerenommeerde orkesten, het concert Crush of the Titans in de Blauwe Zaal van deSingel, live opgenomen door Klara (2009), is nu als digitale download te koop op de webshop van het Brussels Jazz Orchestra.

Een ‘clash’ of the titans is het niet, een ‘crush’ des te meer: 4 composities voor brass band en groot jazzorkest geven beide de kans om elkaar te leren kennen en schaamteloos te flirten. Componist Lode Mertens schudde met het titelnummer Crush of the Titans een muzikaal meesterwerk uit zijn mouw. Pierre Drevet, die andere getalenteerde huiscomponist brengt een eerbetoon aan jazzicoon Kenny Wheeler. Diens prachtige melodieën en subtiele akkoordenschema’s inspireerden Drevet tot het schrijven van For Kenny. En dan is er natuurlijk ook Bert Joris, die al zo vaak componeerde en arrangeerde voor het Brussels Jazz Orchestra en er telkens in slaagt het volledige potentieel van het orkest ten volle te benutten. Hetzelfde doet hij nu voor dubbel orkest met twee composities: Somewhere up there en het intrigerende Invasion of the Antz.

De Strijd der Titanen

</