top of page

Nieuwe 'Soloist in Residence' voor Brassband Willebroek


Brassband Willebroek is verheugd om tenorhorn solist Tim De Maeseneer aan te stellen als 'Soloist in Residence' voor de periode 2016/2017. Frans Violet, voormalig leraar van Tim, wou graag de samenwerking na de British Open Brass Band Championship eerder deze maand verderzetten.

Naast het Provinciaal Orkesttornooi en het Belgisch Brassband Kampioenschap zal Tim, gekend als Besson Artist, ook optreden als solist in de band. Zijn reactie is enthousiast:

"Brassband Willebroek is een autoriteit in de muziekwereld. Ik ben erg gevleid door het aanbod met hen te mogen meedraaien. Veel van de muzikanten en solisten ken ik persoonlijk en zijn mensen waar ik ook erg naar opkijk, dit maakt het erg speciaal. Ik kijk erg uit te mogen samenwerken met de altsectie van Brassband Willebroek. Kristien Schuurmans op flugelhorn, zo kom je ze niet snel tegen."

Biografie

Geboren in Vilvoorde uit een muzikaal gezin, begon Tim de althoorn te bespelen vanaf 6-jarige leeftijd.

De beslissing om kunst-secundair onderwijs te gaan volgen verbaasde weinigen. Eerst ving Tim zijn studie aan in de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut, later vervolledigde hij zijn opleiding aan de kunsthumaniora van Brussel.

Nadat Tim afstudeerde aan deze instelling uit de klas van Frans Violet ging Tim naar het conservatorium van Gent om te studeren bij trompetvirtuoos Benjamin Wiame.

In zijn latere opleiding keerde Tim terug naar Leuven welbepaald naar het LUCA (Leuven University & College of Arts) om er te studeren bij saxhoorn specialist Nick Ost. Tijdens zijn gehele studieperiode volgde Tim steeds privéonderricht bij mentor Johan De Win.

Als gastsolist trad Tim op met orkesten zowel in binnen- als buitenland. De meest bekende namen zijn het Symfonie Orkest Vlaanderen, de projectmatige brassband van de West Deutche Rundfunk Köln DE , de Europese Jeugd Brassband EU, de Altlantic Brassband Delaware VS, Brassband Buizingen BE en de Noord-Limburgse Brassband BE.

Op meerdere wedstrijden in binnen- en buitenland werd Tim gelauwerd als beste althoorn. Zo won hij onder andere in 2001 de solisten wedstrijd van de Vlaamse Brassband Federatie, in 2007 de Dexia Classics (voormalige ‘Pro Civitate’), in 2009 Best Flugel- Tenor horn op de British Open Soloist Competition te Tameside (UK), 2010 Best Tenor-horn op de Europese solisten wedstrijd te Linz (AT), 2008-2009 & 2010-2011 Winnaar van de solistenwedstrijd in de hoogste afdeling op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (NL) en in 2015 mocht hij nog de ‘Special

Award Outstanding Tenor Horn Player op de London and Southern Counties Regional Championships (UK)’ op zijn naam schrijven.

Master in Performing Arts

In 2014 studeerde Tim cum laude af aan het LUCA met een eindscore van maar liefst 19/20 voor de althoorn.

Als specialist voor dit instrument werd Tim aangeduid door Vlamo om advies te geven bij verschillende orkesten om zo deze specifieke secties te helpen.

Tim is ook Besson Artist en speelt op de Besson Prestige Althoorn.

85 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page