top of page

Try-out BBK 2016


BBK 2016

Op zondag 20 november stelt Brassband Willebroek haar laatste try-out voor, dit in teken van de Belgische Brassband Kampioenschappen 2016 een week later in Heist-op-den-Berg. Ook zullen de deuren blijven open staan achteraf om de repetitie te kunnen bijwonen.

Om 19u zal Brassband Willebroek starten met het plichtwerk voor het BBK 2016, Raveling, Unraveling (In Search of ‘La Valse’ ). Het werk, gecomponeerd door Philip Sparke - wie tevens ook jurylid zal zijn op het BBK -, is geschreven voor de Britse Cory Band als keuzewerk voor de Europese Brassband Kampioenschappen van 2016 in Lille. De oorsprong ligt in Sparkes The Unknown Journey (2014) voor harmonieorkest. Het is een diepe buiging naar Ravels La Valse, die wordt gebruikt als een soort structurele onderstroom van een origineel stuk muziek, met als doel een werk te maken dat organisch van karakter is. De componist heeft verschillende gedeelten uit het meesterwerk ingebracht, zowel bewerkt als letterlijk geciteerd – met veel van de prachtige slotpassages – om de algehele opbouw van zijn nieuwe werk te scheppen. Naarmate demuziek voortgaat, verschijnt er meer van Ravel, waarna de wals volledig opduikt in de apotheose: een fraai eerbetoon aan de Franse meester.

Na deze uitvoering zal ook het keuzewerk gebracht worden, gevolgd door een open repetitie. Dit allemaal in het KFR Re-Mi-Centrum (Kerkstraat 75, 1851 Humbeek), inkom is gratis!

BBK 2016

Wie door een druk bezette agenda onze try-out niet kan bijwonen en ons toch graag aan het werk zou horen, kan ons aanmoedigen op het Belgisch Brassband Kampioenschap 2016 op zondag 27 november startend om 10u. Het hele weekend kan u in CC Zwaneberg (Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg) alle top brassbands van België aan het werk horen!

54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page