Erik Janssen te gast bij Young Brassband Willebroek


Erik Janssen

Op zaterdag 1 & zondag 2 april zal Nederlands dirigent Erik Janssen een repetitieweekend leiden voor de European Youth Champions, Young Brassband Willebroek. Yamaha is al jarenlang sponsor van het EBBC, georganiseerd door de European Brass Band Association, en het is mede door de overwinning van YBBW op het EYBBC 2016 te Lille dat deze samenwerking mogelijk werd gemaakt met Yamaha-artiest, Erik Janssen.

Erik Janssen

Erik Janssen (1966) begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd als trompettist bij de Hoogovens Harmonie in Beverwijk. Hij studeerde vanaf 1983 de hoofdvakken trompet en directie, eerst aan het conservatorium van Alkmaar, en later aan het conservatorium van Amsterdam. Directie studeerde Janssen bij Jan Schaap en Danny Oosterman en trompet studeerde hij bij Jan Schut, Dik Jonker en Peter Masseurs. Ook volgde Janssen diverse cursussen in binnen- en buitenland. Janssen is een veelzijdig en veelgevraagd musicus, dirigeerde onder andere musicals, (jeugd)symfonieorkesten, harmonie- en fanfareorkesten en professionele ensembles. In zijn begintijd als dirigent viel hij op door zijn enthousiasme en gedrevenheid, wat leidde tot zeer aansprekende resultaten bij zijn orkesten. Zo werd hij op het KNFM topconcours in totaal 10 maal landskampioen uit 11 deelnames, met 4 verschillende orkesten in de periode 1995-2004. Een unieke serie. Janssen dirigeerde in de periode 2006-2016 het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, een professioneel fanfare orkest van 55 personen. Sinds 1991 is hij werkzaam bij muziekuitgeverij Molenaar Edition, de laatste 15 jaar als artistiek directeur. Sinds 2016 is hij benoemd als Professional Conductor van de Carlton Main Frickley Colliery Band uit Yorkshire, dit orkest hoort bij de absolute wereldtop. Verder is Janssen op dit moment chef-dirigent bij de fanfare ‘Onderling Genoegen’ uit Krommenie en Brassband De Spijkerpakkenband en de Koninklijke Harmoniekapel Delft.