top of page

BBWA 2021 was een groot succes!

Bijgewerkt op: 16 sep. 2021


Op 8 augustus was het zo ver, de eerste editie van de “Brass Band Willebroek Academy” ging eindelijk van start in de kunstencampus rond de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in het prachtige Lier (kleine stad in de buurt van Antwerpen). Een enthousiast team van organisatoren, docenten en animatoren ontving maar liefst 51 deelnemers die popelden van ongeduld om aan de slag te gaan.


Vanaf het begin was het duidelijk dat de “BBWA” er voor iedereen moest zijn. Zo waren er deelnemers tussen 8 en 63 jaar die ondergebracht werden in 2 verschillende orkesten, de “Willebroek Academy Band” en de “Willebroek Academy Juniors”. Op deze manier kreeg iedereen de begeleiding die hij of zij nodig had. Naast de repetities was er ook tijd voor individuele lessen, groepslessen en ontspanning.


Concert aan zee


Al snel werd het uitzonderlijke talent en de grote ambitie van de deelnemers duidelijk. Na slechts anderhalve dag repeteren was er een eerste concert. In Sint-Idesbald (Belgische kust) werd een volwaardig programma gespeeld waar zowel de WAB als de WAJ het beste van zichzelf gaf. Voor sommigen onder de muzikanten was dit, mede door de Corona-pandemie, de eerste concertervaring. Het publiek zag en hoorde dat het goed was!


Na dit concert begon de WAB aan de voorbereiding van Sparkes Tallis Variations. De ambitieuze keuze voor dit stuk van dirigent Frans Violet werd meer dan geapprecieerd door de deelnemers. Ze genoten zichtbaar van de tovenaar die aan het werk was in zijn meest natuurlijke habitat. Ook de WAJ nam, met succes en onder leiding van Toon Rutten, veel hooi op zijn vork.


Op vrijdag 13 augustus volgde een spetterend slotconcert. Hier speelden zowel de WAJ, de WAB als het slagwerk ensemble (o.l.v. Kelly Helsen) voor een enthousiast publiek. Ook in 2022 zal er een “Brass Band Willebroek Academy” doorgaan. Dit van 31/7/2022 tot 5/8/2022 op dezelfde locatie!


43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page