top of page

Brassband Willebroek viert haar 40-jarig bestaan met 3de Belgische titel op rij!


Brassband Willeroek – Cultureel Ambassadeur van de Gemeente Willebroek – mag een extra Belgische titel op haar palmares schrijven. Zo behaalde de band gisteren in het CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg haar 3de titel op rij op de Belgische Brassband Kampioenschappen georganiseerd door VLAMO.


De 3 juryleden - Sheona White (GB), Florent Didier (FR) & Peter Graham (GB) - waren unaniem over de resultaten en plaatsten Willebroek zowel op het plichtwerk Dynasty (Peter Graham) als het keuzewerk ***** (Ludovic Neurohr) op de eerste plaats. Opmerkelijk was de precisie en aandacht voor detail, alsook de warme sound die de band typeert.


Naast de hoofdprijs sleepte BBW ook prijs voor beste solist – Toon Rutten op Eb Bass – en slagwerk in de wacht. Voor ereburger en dirigent Frans Violet is het eveneens een prachtig cadeau: vandaag kan hij zijn 65ste verjaardag in stijl vieren. Als stichter van de band wist hij al 22 Belgische titels te behalen. Zo start het 40ste jubileumjaar van Brassband Willebroek met een gouden randje en met een Europees ticket op zak mag de band haar trip naar het EK in Palanga, Litouwen voorbereiden.


1. Brassband Willebroek o.l.v. Frans Violet (96/97) 96,5% 2. Festival Brass Band o.l.v. Steven Verhaert (94/96) 95% 3. NoordLimburgse Brass Band o.l.v. Erik van de Kolk (93/92) 92,5% ** 4. Brassband Buizingen o.l.v. Harmen Vanhoorne (91/94) 92,5% ** 5. Brass Band Heist o.l.v. Bert van Thienen (90/90) 90% ** 6. Kortrijk Brass Band o.l.v. Ward De Ketelaere (87/93) 90% ** 7. Brass Band Leieland o.l.v. Sam Werbrouck (88/91) 89,5% 8. Brassband Zele o.l.v. Bart Van Der Strieck (88/88) 88%


* Vertegenwoordigt België tijdens de Europese Kampioenschappen op 1 en 2 mei 2020 in Palanga, Litouwen ** Bij gelijk resultaat prevaleert de hoogste score voor het verplichte werk


Prijs voor beste solist: EB Bass Brassband Willebroek (Toon Rutten) Prijs voor beste slagwerk: Brassband Willebroek

Jury: Florent Didier (F), Peter Graham (VK) en Sheona White (VK).

108 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page