top of page

Muzikanten Brassband Willebroek aan het werk in Vlaamse Opera


Vijf van onze muzikanten werden geselecteerd voor een project van de Vlaamse Opera, namelijk Jeroen Corneillie (Eb Cornet), Lode Violet (Principal Cornet), Kevin Van Giel (Principal Euphonium), Jonas Violet (Tutti Euphonium) en Stijn Aertgeerts (Eb-bas). Ze spelen in de banda van de opera 'Lady Macbeth of the Mtsensk district', een instrumentaal ensemble ter plekke dat alleen uit saxhoorns bestaat.

Shostakovitch heeft een uiterst kleurrijke partituur geschreven en chef-dirigent Dmitri Jurowski heeft alles uit de kast gehaald. Het orkest beschikt over het grootste dynamische canvas waarmee het de muzikale grappen en contrasten accentueert. De banda zal een fanfare zijn die in de tweede akte zal optreden vanuit een stalen decor. Aan het einde van de tweede akte worden ze zelfs aan de zijkanten van het eerste balkon geplaatst voor een maximaal effect. De weinige mensen die daar zaten, kregen uit voorzorg oordoppen mee.

Klara

De opera ging in première op 21 maart en de laatste uitvoering is op 6 april. Een opname van deze Lady Macbeth wordt op 12 april om 20:00 uur uitgezonden op Radio Klara.

Brassband Willebroek steunt haar musici in dit prestigieuze project, dat de saxhoorns in een positief en uniek daglicht wil stellen.

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page