top of page

Resultaten Online Solistenwedstrijd 2020


Brassband Willebroek kende een groot aantal deelnemers voor haar eerste Online Solistenwedstrijd 2020. Maar liefst 61 koperblazers uit België en Nederland schreven zich in met een werk naar keuze. De ene deelnemer voegde een opgenomen piano partij toe aan zijn of haar optreden, de andere heeft een pianist in eigen familie en solo optredens werden ook niet uit de weg gegaan. Er waren zelfs enkele inzendingen waarvan de deelnemer zijn eigen solo begeleidde!


Elk van hen zal een professioneel verslag ontvangen van 3 juryleden, allen lid van Brassband Willebroek. De kersverse hoofdvakdocenten Saxhoorn van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Kevin Van Giel en Lode Violet, maakten beide deel uit van het team. Het 3de lid was oprichter en dirigent van het orkest zelf, Frans Violet. Hij had veel bewondering voor de wedstrijd:


“Het niveau lag enorm hoog. Het was niet altijd eenvoudig om een top 3 te kiezen, dit kon evengoed een top 10 zijn in sommige afdelingen! Ik ben verbaasd dat onze jongeren hun niveau blijven behouden, dit wil zeggen dat de leraren in deze periode van lockdown heel goed werk leveren met de middelen die zich voordoen. Wij hopen ten zeerste dat al dit talent zich blijft ontplooien en dat ze blijven spelen nu er geen activiteiten mogen plaatsvinden.”

Er is een prijs voor “Beste Uitvoering”, deze gaat naar een Eb bassist Niels Lukkesen. Hij mag als solist optreden begeleid door Brassband Willebroek op een van hun volgende concerten.


Resultaten

Tot en met 13 jaar (30 deelnemers)


1. Matthias Debrabandere

2. Warre Dendievel & Sebastiaan Aerts

3. Loranne Van Laenen & Fons Dobbelaere

14 tot en met 18 jaar (19 deelnemers)


1. Niels Lukkesen

2. Jacob Janssen

3. Anke Verboven & Victor Decruyenaere

Vanaf 19 jaar (10 deelnemers)


1. Tom De Laet


2. Lieven Dobbelaere


3. Vito De Coster & Gerbrich Greidanus

Open categorie (2 deelnemers)


1. Veerle Van Cauwenberg

2. Erlinde Maris

Beste Uitvoering: Niels Lukkesen

262 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page