top of page

REVIEW: Dubbelconcert 2018


Op zaterdag 3 maart organiseerden Brassband Willebroek en Young Brassband Willebroek opnieuw hun jaarlijks dubbelconcert in de Gemeentelijke Schouwburg van Willebroek. Beide bands lieten het beste van zich horen met nieuw repertoire, wedstrijdwerken voor de komende kampioenschappen en nieuwe choreografie.

Young Brassband Willebroek onder leiding van Lode Violet opende het concert met het spetterende openingswerk 'Through the Flames’ van Paul Lovatt-Cooper. Direct daarna was het de beurt aan de eerste solist van de avond: Jonas Violet. Jonas soleerde op euphonium met het virtuoze 'Carnival Cocktail’, een eigenzinnige reeks variaties op het alom bekende Carnival de Venice. Vervolgens stond ‘Toccatina’ op het programma. Dit werk zal de band als verplicht werk brengen op het Vlaams Open Brassband Kampioenschap op 22 april te Mechelen. Prelude on Lavenham was dan weer een mooi rustpunt in het programma. Ook brachten ze Philip Harper's 'Cantabile’, het keuzewerk van het afgelopen Belgisch kampioenschap waarmee YBBW de titel wegkaapte. Ze sloten hun deel van het concert feestelijk af met ‘Thrift Shop’.

Na de pauze en de jaarlijkse verkoop van paaseitjes, was het de beurt aan Brassband Willebroek onder leiding van Frans Violet. Openen deden zij met 'Waves On Deck’ van Noors componist Kjetil Djønne. Dit werk werd speciaal geschreven voor de Eikhanger-Bjorsvik Musikklag voor hun deelname aan Brass in Concert en Siddis Brass. Als principal-ad-interim met deze band werd onze eigen principal cornettist Lode Violet kampioen op de Noorse Brassband Kampioenschappen van vorige maand. Diezelfde Lode Violet liet vervolgens met het solowerk ‘The Debutante’ het beste van zichzelf horen. ‘Memories of a Lost Boy’ van Ben Hollings nam ons mee naar Nooitgedachtland, de wereld van Peter Pan, en zorgde voor een intiem rustpunt in het programma. Vervolgens nam Wim Matheeuwese ons met zijn bastrombone opnieuw mee naar het Noorden, meer bepaald naar ‘The Hall of the Mountain King’. De volgende bestemming was de maan: met ‘Destination Moon’ wilt componist Paul Raphael de verschillende fases van het maanreizen verklanken. Het wetenschappelijk onderzoek, het menselijke aspect van mensen naar de onbekende ruimte te sturen en de lancering, waarna de raket zich steeds verder en verder en verder… van de Aarde verwijdert. De band sloot haar programma af met 'Rainbow Connections’ een over the top bewerking van onder andere 'Over the Rainbow', maar het was een knaller van formaat.

Plots doken de muzikanten van YBBW op achteraan in de zaal om opnieuw 'Thrift Shop’ in te zetten. Het muzikale gedeelte van het concert eindigde met de 'massed band’ op het podium, waarna er nog gezellig nagepraat kon worden aan de bar.

Het dubbelconcert was ook dit jaar weer een succes en we hopen zo snel mogelijk de datum voor volgend jaar te communiceren.

69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page