top of page

Willebroek viert haar Vredesbrug en Wereldkampioen


Willebroek vierde eind oktober twee monumenten: de 65-jarige Vredesbrug en de brassband die wereldkampioen werd en dat tijdens het afsluitende vuurwerk voor de jaarmarkt. Ondertussen is de band ook voor de 20ste keer Belgisch kampioen geworden.

Na het afschieten van de eerste pijlen speelde Brassband Willebroek een concert op een schip op het kanaal met de brug als decor.

BBW bracht een programma van 25 minuten met onder andere de volgende werken: Dundonnell uit Hymn of the Highlands (Philip Sparke), Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury) en Sing Sing Sing (Louis Prima). Naast deze werken speelden zij nog een stuk met een speciale betekenis voor de inwoners van de Gemeente Willebroek. Dat was een medley van Dimitri Vegas & Like Mike on Stage (gemaakt door Frank Bernaerts!), welke twee ook inwoner zijn van Willebroek en één van de bekendste DJ's ter wereld zijn. "Heel tof dat we dit mogen doen. We bereiken zo duizenden mensen die ons misschien nog niet kennen", zegt bezieler Frans Violet.

Dit concert was een fantastiche bedanking door de Gemeente Willebroek voor Brassband Willebroek en Frans Violet. In het tweemaandelijkse magazine van de Gemeente Willebroek, '2830, da's Willebroek', zien we BBW op de voorpagina van de editie januari-februari 2018 met op de achtergrond een spectaculair verlichte Vredesbrug.

54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page