top of page

Young Brassband Willebroek Vlaams Open B-kampioen!


Op zondag 22 april 2018 trad de Young Brassband Willebroek (YBBW) onder leiding van Lode Violet aan in de B-afdeling van het Vlaams Open Brassband kampioenschap, een wedstrijd georganiseerd door Brassband Hombeek. De afdeling bestond uit enkele stevige concurrenten van binnen- en buitenland. De loting vond al vroeg plaats en in de namiddag rond 14u was het de beurt aan de jeugdige muzikanten uit Willebroek (en omstreken). Met hun gevarieerd programma pakten ze het publiek in en brachten ze tranen teweeg in de ogen van de jury. Vooral 'Memories of a Lost Boy’ van Ben Hollings kende een emotionele uitvoering. Verder brachten ze het plichtwerk Toccatina (Olivier Marquis), Cantabile (Philip Harper) en Sing Sing Sing (Louis Prima). De timing klikte af op 29’16”, wat gelukkig juist binnen de toegestane 30 minuten viel.

Rond 17u viel dan het verdict en de spanning was te snijden in de Stadsschouwburg van Mechelen. Los van de uiteindelijke beoordelingen werd er ook de prijs voor beste plichtwerk weggegeven, en die was voor YBBW! Die prijs hadden ze al op zak en de verwachtingen liepen steeds hoger en hoger op, totdat de verlossende woorden uitgesproken werden dat YBBW kampioen was geworden met maar liefst 96% van de punten, een voorsprong van 3% op de 2de plaats, die voor Pro Rege Heerenveen was. Bij haar laatste 8 deelnames aan een wedstrijd, won het telkens. Een indrukwekkende statistiek! Het feestgedruis was enorm! (zie video)

Met dit resultaat laten ze enkele zeer goede bands achter zich, iets waar onze jeugdige muzikanten en hun al even jeugdige dirigent zeker trots op mogen zijn! Proficiat aan alle bands die deelnamen en zeker ook aan Tim De Maeseneer (tenorhorn BBW) & Walter van de Venne (slagwerk BBW) die met hun bands, Mercator & Leest, de eerste prijs wegkaapten in de C- & D-afdeling.

Uitslag B-afdeling

Verplicht werk: Toccatina (Olivier Marquis) Jury: Jan de Haan, Brett Baker, Christophe Jeanbourquin

1. Young Brassband Willebroek (Lode Violet) — 96.00% 2. Brassband Pro Rege Heerenveen (Anne van den Berg) — 93.00% 3. Brass Band A7 (Thomas Wolf) — 91.00% 4. Brassband Smeermaas (Dieter Boffe) — 88.00% 5. Atout Vent (William Houssoy) — 86.00% 6. Brassband Merum (Theo Wolters) — 85.00% 7. Brassband Kunst naar Kracht (Pieter Koster) — 83.00%

Beste Verplicht Werk: Young Brass Band Willebroek Beste Solist: Jeroen Zijlstra (euphonium) — Pro Rege Heerenveen

146 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page