top of page

Stef Pillaert stopt met euphonium en BBW

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021


Brassband Willebroek moet u helaas mededelen dat hun vaste euphoniumspeler Stef Pillaert heeft besloten om zich terug te trekken uit de muziekwereld. Dirigent en mentor Frans Violet stemde na meerdere telefoontjes in met zijn ontslag. Brassband Willebroek werkt nu aan een waardige vervanger voor de solo euphonium stoel.

Stef was 28 jaar lid van Brassband Willebroek. Hij begon zijn carrière op 2e bariton en schopte het tot een van de beste eerste euphoniumspelers ter wereld. Hij was het voorbeeld van een hardwerkende muzikant, want hij combineerde een fulltime baan als leraar met uren per dag oefenen op de euphonium. Stef promootte zijn instrument zowel als solist als brassbandmuzikant. Veel jonge euphoniumspelers lieten zich door hem inspireren.

Stef merkte op dat hij dankbaar is voor al die jaren van topbanding; want er waren zeventien Belgische titels, drie Europese titels, heel wat andere prijzen in grote concoursen en verschillende soloprijzen. De mogelijkheid om ‘Pantomime’ te spelen in de Royal Albert Hall is een van zijn persoonlijke hoogtepunten. Stef wenst de band het allerbeste voor de zeer mooie toekomst die voor hen ligt.

Dirigent Frans Violet en de leden van Brassband Willebroek willen Stef Pillaert bedanken voor al die jaren dat ze de band hebben gediend. In 28 jaar miste Stef nauwelijks een repetitie of concert, hij was het toonbeeld van bandbetrokkenheid.


585 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page