top of page

Brassband Willebroek wordt 4e op Europese Brassbandkampioenschappen 2014!

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021


Ongeveer zes weken geleden ontvingen we het verplichte werk voor de Europese Brassbandkampioenschappen, 'Muckle Flugga' van Rory Boyle. In eerste instantie waren we niet erg blij met deze compositie omdat het stuk leek te gaan over zeer luide nuances en solopassages. Onze dirigent Frans Violet ging echter meteen aan de slag en wist als geen ander alle muzikanten te motiveren.

Potentiële winnaar

Brassband Willebroek werd veelvuldig genoemd, veel publiek had erg genoten van onze optredens en plaatst ons tussen de topbands van Europa. Na vijf jaar afwezigheid (het was al sinds Stavanger in 2008), keerde de band terug naar de scene en werden we meteen getipt als potentiële winnaars. Van een titel durfden we echter nog niet te dromen aangezien onze band nog jong is en vrij onervaren in grote concoursen. Maar onze band bestaat uit een mooie mix van toonaangevende veteranen, topsolisten en jonge talenten, wat ons een mooie groeimarge en een veelbelovende toekomst geeft om naar uit te kijken. 4barsrest noemt dit toekomstperspectief van BBW "zorgwekkend" voor de andere topbands in Groot-Brittannië en Europa. We hopen deze trend te kunnen voortzetten door hard te werken en een sterke band betrokkenheid.

Bij de proclamatie hoorden we dat Brassband Willebroek de beste versie van het plichtwerk (97%) had vertolkt en dat we vierde waren geworden in het algemeen klassement. Met dit resultaat hebben we zelfs verdedigend Europees kampioen Cory Band achter ons kunnen laten. De jury omschreef ons als "een fantastische band, geweldige uitvoering, prachtige vertolking en erg mooie solo's. Zeer goede dynamiek en balans, fijne en duidelijke articulatie in alle snelle delen."

Na de Brass Party verliet de band Perth met een goed gevoel en veel moed. We willen onze fans bedanken, wiens steun, zowel live in Perth als via sociale media, zoveel voor ons betekent! Ook een speciaal woord van dank aan onze trouwe en nieuwe sponsoren en aan iedereen die ons financieel heeft gesteund en het voor ons mogelijk heeft gemaakt om deze reis te maken.


14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page