top of page

Brassband Willebroek uitgenodigd voor British Open 2016!


Brassband Willebroek is vereerd uitgenodigd te zijn om deel te nemen aan de 164ste British Open Brass Band Championship. Dit zal doorgaan op 10 september 2016 in de Symphony Hall te Birmingham (UK). Brassband Willebroek kreeg deze kans naar aanleiding van de Europese Brassband Kampioenschappen vorig jaar te Freiburg, waar zij de hoogst gequoteerde niet-Britse band waren.

De British Open Brass Band Championship is ontstaan in 1853, en is daarmee de oudste wedstrijd voor brassbands. De huidige organisatoren, Karyn en Martin Mortimer, doen er alles aan om het rijke verleden van deze wedstrijd te behouden.

De wedstrijd wordt gezien als “de” brassband wedstrijd voor Britse bands en geniet daarom van zeer veel interesse bij brassband liefhebbers over de hele wereld.

De British Open streeft er naar om nieuwe composities aan te moedigen en de grenzen van brassband muziek op te zoeken. Dit met de bedoeling om de deelnemers een plezierige uitdaging te bieden, en de wedstrijd interessant te houden voor het publiek.

Het opgelegd werk voor de wedstrijd is “The Triumph of Time” van componist Peter Graham. Het stuk werd in opdracht geschreven voor de Black Dyke Band en Professor Nicholas Childs voor hun deelname aan de Europese Brassband Kampioenschappen in Perth, 2014. Het stuk werd ook al gekozen als plichtwerk voor de Zwitserse Brassband Kampioenschappen 2015 en recenter voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2016.

“The Triumph of Time” bouwt op basis van haar energie en spirit voort op “The Essence of Time” van Graham, toen de componist aan dit werk begon was het namelijk de 25ste verjaardag van “The Essence of Time”.

Wellington Brass

Naast Brassband Willebroek is ook Wellington Brass van Nieuw-Zeeland uitgenodigd om deel te nemen aan de British Open Brass Band Championship. Deze wedstrijd maakt deel uit van hun tournee later dit jaar. Wellington Brass is het eerste ensemble van het Zuid-Westen van de Stille Oceaan sinds de deelname van Dalewool Auckland (NZ) in 2004.

De wedstrijd, die dit jaar wederom door Besson gesponsord wordt, zal starten om 10.00am. De ticketverkoop gaat van start aan de Symphony Hall Box Office op dinsdag 17 mei. Wie ons graag komt aanmoedigen in Birmingham, aarzel niet en boek uw tickets voor dit fantastisch evenement!

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page