top of page

Buitenlands weekend voor Brassband Willebroek


Op vrijdag 22 juli, daags na de Belgische nationale feestdag, reist Brassband Willebroek af naar Oostenrijk voor een concert in de reeks van de Innsbrucker Promenadenkonzerte voor de prachtige Innsbrucker Hofburg. De band is zeer vereerd deel uit te maken - op uitnodiging van de organisatie en in samenwerking met Besson (Buffet Crampon) - van het programma voor de zomermaanden van 2016.

Na een trip van meer dan 9u met de bus en een rustige nacht zal de band ’s anderdaags op zaterdag 23 juli om 19u30 optreden aan de binnenhof van de keizerlijke Hofburg van Innsbruck. De Innsbrucker Promenadenkonzerte vormen de hoogtepunten van elke zomer en vinden al 20 jaar lang plaats. Internationale militaire, politie- en burgerorkesten behoren, naast koperen-blaasensembles, brassbands en een bigband tot het standaard repertoire.

Goldene Dachl

Op het programma zal Brassband Willebroek werken brengen van Dan Price, Paul Lovatt-Cooper, Astor Piazzolla, Gabriel Fauré etc. Ook zal het, na een tweede plek op de All England Masters International, opnieuw een uitvoering van Philip Sparke’s Cambridge Variations geven. Naast dit optreden zullen de muzikanten ook nog schitteren aan het bekende monument, das Goldene Dachl.

Wanneer Brassband Willebroek terug in België is zal het twee weken ’vakantie’ nemen om daarna de voorbereidingen te starten voor de British Open Brass Band Championship op 10 september.

#InnsbruckerPromenadenkonzerte #Oostenrijk #Innsbruck #BrassbandWillebroek #GoldeneDachl

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page