top of page

Geen EYBBC meer voor YBBW


Het bestuur van Brassband Willebroek heeft de beslissing genomen om Young Brassband Willebroek niet meer te laten deelnemen aan de EYBBC 2018 in Utrecht. Het is een enorme ervaring geweest voor de muzikanten en ze hebben er maar liefst 3 keer de titel weggekaapt.

Maar omwille van de leeftijdsgrens van 22 jaar, werd het steeds moeilijker om muzikanten te vinden om de bestaande band aan te vullen voor een 4de deelname. BBW en YBBW zijn samen een financiële organisatie en omdat Brassband Willebroek in 2018 zelf naar het Europees Brassbandkampioenschap zal gaan, was het financieel niet haalbaar om beide bands te laten deelnemen. Om de hoge standaard van muzikale kwaliteiten te garanderen, is het belangrijk om de juiste spelers te vinden.

Voor een deelname in 2018 zou YBBW nog op zoek moeten gaan naar 4 bassen, een Alto, soprano cornet en 2 percussionisten jonger dan 22 jaar. Dit met het scenario dat dirigent Lode Violet terug de rol van principal voor zich zou nemen en Frans Violet de band terug leidt. De recente wissel van dirigent heeft absoluut geen invloed gehad op de beslissing om niet deel te nemen.

Om al deze redenen was het duidelijk dat YBBW in 2018 niet aan het EYBBC zou kunnen deelnemen. Wie weet keren ze ooit nog wel eens terug, maar voorlopig geniet de band nog na van de recente overwinning in 3de afdeling met de kersverse dirigent Lode Violet en kijkt uit naar hun deelname aan het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in april. Young Brassband Willebroek wenst alle deelnemende bands veel succes en een geweldig verblijf in Utrecht. De EYBBC is een fantastisch initiatief om de jeugd te stimuleren en zou in de toekomst alleen nog maar meer deelnemers moeten krijgen.

Begrip EBBA

De European Brass Band Association (EBBA) heeft begrip voor deze beslissing: “Het is voor ons vrij logisch dat YBBW omwille van deze redenen niet kan deelnemen aan EYBBC 2018. De afgelopen edities hebben we genoten van jullie optredens en zijn vereerd dat zo’n band heeft deelgenomen aan deze wedstrijd. We kijken er naar uit om Brassband Willebroek aan het werk te horen in Utrecht en wensen beide bands en dirigenten veel succes met al hun plannen voor de toekomst.”

131 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page