top of page

Ongeziene hoogtes voor Brassband Willebroek


Dat brassband Willebroek zich al jaren kan meten met de Europese top-bands, is geen oud nieuws. Maar dat Willebroek op diverse wereldranglijsten haar persoonlijk record verbreekt, is met de huidige updates meer dan duidelijk geworden: nog nooit stond de band sinds haar Europese titels in 2006 & 2007 zo hoog geplaatst als na de updates van deze zomer.

Dit heeft vooral te maken met de vele wedstrijden waar de band steeds met uitstekende resultaten aan deelnam afgelopen seizoen. Een 4de plaats op zowel de British Open als het Europees kampioenschap, 2de plaats op het Belgisch kampioenschap en de All England Masters International en uiteindelijk de eerste plaats op het Wereld Muziek Concours zorgden er allemaal voor dat BBW nu op de 6de plaats staat in de wereldranglijst van 'Band Supplies - 4barsrest.com'. De ranking van 'brassstats.com' plaatst de band zelfs op de 3de plaats.

Lange Weg...

De weg hiernaartoe is er één die langer is dan het afgelopen jaar. Voor een niet-Britse band is het immers moeilijker om snel op een hoge ranking uit te komen om de simpele reden dat de Britse brassbands veel meer wedstrijden op hun programma hebben staan en dus meer punten kunnen scoren. Brassband Willebroek is dan ook erg fier dat wij als Belgische band zo hooggeplaatst staan in deze wereldranglijsten en zullen er alles aan doen om dat in de mate van het mogelijke zo te houden.

Volledige ranglijsten:

57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page