top of page

2de plaats op All England Masters International Brass Band Championship 2016!


Brassband Willebroek behaalde een 2de plaats op de All England Masters International Brass Band Championship 2016 in het Lighthouse Theatre te Kettering (UK). Het is een persoonlijk beste resultaat voor de band op deze wedstrijd, principal cornet Lode Violet werd beloond met de '4Barsrest Best Instrumentalist Award'.

Na een afwezigheid van 2 jaar besloot de band om zich in het voorjaar toe te leggen op de All England Masters International. De wedstrijd die aan haar 27ste editie toe was, kende dit jaar een terugval in deelnemers. In totaal meldde zich 13 bands die allemaal hun eigen interpretatie gaven aan het plichtwerk Cambridge Variations van Philip Sparke.

Geloot als 10de band mocht BBW rond 13u50 (Engelse tijd) het podium op. Engelse pers waren zeer lovend:

4barsrest:

"There was a deep richness about this performance from first note until last - although it was not flawless. The flow of the music was broad and lyrical whilst the soloists were solid and classy. Some fine ensemble playing added a level of sparkling veneer. Great depth of sound and balance were such a feature,

It did occasional meander and lack precision, but these were moments only in what was a performance of substantive class, led by such an intuitive musician at the helm. The leader for us. Could the title be heading to Belgium?"

Unaniem, door 4barsrest en British Bandsman, werd Brassband Willebroek voorspeld op de eerste plaats, het zou de eerst niet-Britse band zijn die deze wedstrijd won, maar daar besliste de juryleden Stephen Roberts & Stan Lippeatt anders over. Virtuosi GUS o.l.v. Adam Cooke won het kampioenschap en BBW werd tweede, volgens de juryleden was het een 'close call'. Lode Violet werd beloond met de '4barsrest Best Instrumentalist Award' voor zijn uitvoering van de cornet solo in het plichtwerk.

Resultaten

Plichtwerk: Cambridge Variations (Philip Sparke)

Juryleden: Stephen Roberts & Stan Lippeatt

1. Virtuosi GUS (Adam Cooke)

2. Brass Band Willebroek (Frans Violet)

3. Ratby Co-operative (Mareika Gray)

4. Milnrow (Mark Bentham)

5. Diggle (Phil Goodwin)

6. Hammonds Saltaire (Morgan Griffiths)

7. City of Bradford (Lee Skipsey)

8. Kidlington Concert Brass (David Hirst)

9. St. Austell Town (Steve Sykes)

10. Medway Band (Melvin White)

11. Shirley Band (Dave Bishop Rowe)

12. Shepherd Group (Richard Wilton)

13. Regent Brass (Paul Archibald)

4Barsrest Best Instrumentalist Award: Lode Violet (cornet) - Brass Band Willebroek

Best Trombone: Chris Jeans (Virtuosi GUS)

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page